TSHU022 - Mangzhi Gushu Shucha 2019

Neohodnoceno
Varianta:
1 400 Kč 9 000 Kč od 1 400 Kč
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (1 ks) Zvolte variantu
Kód: TSHU022/1 TSHU022/2 Zvolte variantu
TSHU022 - Mangzhi Gushu Shucha 2019
Neohodnoceno
SHUT022 Manzhuan Gushu Shucha 2020 1
Novinka

Detailní popis produktu

Obecné shrnutí
Lahodný shu puer z prastaré čajové hory Mangzhi (莽枝), který byl sklizen na jaře 2019 a lisován na jaře 2020. Čajové lístky pocházejí z prastarých čajovníků (gushu 古树), prastarých čajových stromů poskytujících nejbohatší chuťový zážitek, sladkost a vitalitu. Tento čaj nám vylkoryse poskytla Wangjia, jejíž rodina pochází z vesnice Yanglin (秧林) na čajové hoře Mangzhi (莽枝) a která se zabývá čaji napříč šesti prastarými čajovými horami (guliu dachashan古六大茶山). S Wangjia se známe od roku 2020 a během naší pracovní cesty po Xishuangbanně na začátku roku 2025 jsme se s ní opakovaně setkali v její čajovně ve městě Jinghong (景洪). Tento čaj má světlou okrově-mahagonovou barvu a příjemnou medovo-oříškovou vůni. Během pití čaje ve Wangjia čajovně jsme ocenili výraznou krémově-medovou chuť a hutné tělo,  díky které se čaje z této oblasti staly tak žádanou.

Čajový profil (akt. 06-05-2025)

  • Vůně: Sladký oříškový nádech s jemnými kouřovými tóny
  • Barva: Čaj přechází ze průsvitně okrovo-hnědých tónů do tmavších medových odstínů
  • Tělo: Výrazná jemnost a hutnost
  • Chuť: Pečené ořechy (piniové oříšky) a krémové moučníky (sušenky oreo, pudinkové dezerty) s jemnými tóny bílých orchidejí a medu
  • Dochuť: Výrazná sladkost, silný pocit slinivosti v ústech a přetrvávající medovo-oříšková stopa v čajovém šálku

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čaje
Balení: 200 g
Distributor: Wangjia
Ročník: 2025-2019
Výrobce: FY-01, Wangjia
? Oblast: Mangzhi (莽枝), Yanglin (秧林)
Sklizeň & Lisování: Q1/2019 (Q1/2020)
Nadmořská výška: 1500-1700 m.a.s.l.
Kvalita: Gushu (古树)
? Typ: Shu puer (熟茶)
? Minimální trvanlivost: neomezené / 20XX

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola