Detailní popis produktu
Obecné shrnutí
Vyzrálý shu puer z prastaré čajové hory Yiwu (易武), který byl sklizen na jaře roku 2014 a lisován na jaře 2020. Čajové lístky pochází z kombinace vyzrálých čajových stromů (huncai 混采) nasbíraných napříč patnácti vesnicemi v oblasti Yiwu a vznikl jako pocta Čínskému roku Hada 2025. Čaj nám velkoryse poskytla paní Liang, certifikovaná čajová mistryně (2013, Shenzhen), čajová mentorka a zkušená lektorka na Xishuangbanna Jinlanling Vocational Training School (西双版纳金蓝领职业培训学校), kde působí od roku 2019. Své čaje vybírá napříč dvanácti čajovými horami v oblasti Xishuangbanna.
Během naší pracovní cesty do Xishuangbanny na začátku roku 2025 jsme strávili hodně času ochutnávkám, testováním a konzultacím různých aspektů místních čajů. Současně jsme s paní Liang uskutečnili několik rozhovorů a diskutovali o současných trendech v Xishuangbannském čajovém průmyslu. Tento čaj má tmavě hnědou barvu a výraznou vůni melasy a dřeva. Během pití tohoto čaje v čajovně paní Liang nás zaujala jeho jemnost, vyvážená chuť a sladký oříškový dozvuk, který je ideální pro každodenní popíjení a milovníky méně zemitých puerů.
Čajový profil (akt. 25-04-2025)
- Vůně: Sladká vůně melasy s tóny dřeva
- Barva: Čaj přechází z průzračně medově-čokoládových tónů do tmavě hnědých odstínů
- Tělo: Výrazná jemnost a vyváženost
- Chuť: Suché dřevo (kůra stromu) a suché ořechy (vlašské ořechy) s tóny sladké melasy a slaného pečiva
- Dochuť: Výrazná sladkost, příjemný pocit slinivosti v ústech a přetrvávající melaso-dřevitá stopa v čajovém šálku
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čaje |
---|---|
Balení: | 357 g |
Distributor: | Liang |
Ročník: | 2018-2013 |
Výrobce: | FH-05, Liang |
? Oblast: | Yiwu (易武) |
Sklizeň & Lisování: | Q1/2014 (Q1/2020) |
Nadmořská výška: | > 1500 m.a.s.l. |
Kvalita: | Huncai (混采), Qiaomu (乔木) |
? Typ: | Shu puer (熟茶) |
? Minimální trvanlivost: | neomezené / 20XX |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.