Detailní popis produktu
🍵| Léto je konečně tu a to nám dává perfektní příležitost k dalšímu prozkoumávání Xishuangbanské čajové kultury! Tentokrát bychom chtěli pohovořit o lidech a čajových tradicích kmene Hani (哈尼族) z oblasti Xishuangbanna.
🫖| Podobně jako je tomu u jiných horských kmenů, patří Haniové k jedněm z prvních průkopníků pěstování čaje a hospodaření s terasovitými rýžovišti v provincii Yunnan, jejichž historie sahá před více než 1200 lety. Ačkoliv lze nalézt nespočet kmenových sporů, zejména s kmenem Dai (傣族), kmen Hani je především známý kvůli specifickému zpracování vyzrálých čajových listů z prastarých čajových stromů (Laopaka 老帕卡), různých čajových rituálů a obřadů oslavující harmonii mezi člověkem a přírodou.
🎎| Jaká je historie kmene Hani? Jaké jsou rozdíly mezi kmenem Hani a dalšími dvanácti kmeny? A jak jejich čaje chutnají? Během prezentace bychom porovnali čtyři čaje (shengcha a shucha) od čtyř čajových producentů kmene Hani (Gemei, Leer, Huang and Liu) a diskutovali o současných výzvách čajové kultury kmene Hani.
🙏| Vstupné je 500,- Kč. Poplatek zahrnuje simultání překlad (EN/CZ) a degustaci čtyř čajů od čtyř různých čajových producentů kmene Hani. Počet míst je omezen. Prosíme, rezervujte si místo předem. Děkujeme za pozornost a těšíme se až s Vámi budeme moc ochutnat Xishuangbannské čaje v naší Čajové komnatě!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čajové události |
---|---|
? Místo konání: | Čajová komnata (Chashi 茶室) |
Čas konání: | Čtvrtek 18:30 - 20:30 |
Počet míst: | 10 |
Vstupné: | 500,- Kč |