Detailní popis produktu
🍵| Léto je konečně tu a to nám dává perfektní příležitost k dalšímu prozkoumávání Xishuangbanské čajové kultury! Tentokrát bychom chtěli pohovořit o Laohuangpian Shengcha (老黄片生茶), vyzrálých žlutě zbarvených listech široko/velkolistého čajovníku Camellia Sinensis var. Assamica z provincie Yunnan (云南省). Ačkoliv se lze setkat s velkým množstvím těchto čajů v různých koutech provincie Yunnan, tak bychom se společně podívali současné sklizně (2023-2025) a porovnali jejich chuť napříč okresy Menghai (勐海县) a Mengla (勐腊县).
🫖| Historicky to byl právě kmen Hani (哈尼族), který zpracovával staré čajové listy (Laopaka 老帕卡) k výrobě čaje. Narozdíl od čerstvých přírůstků (2-3 listy + 1 pupen), mají sheng puer čaje typu laohuangpian výrazně méně kofeinu a sladší chuť, což ocení čajomilci všech věkových kategorií (od dětí až po seniory) a milovníci dobrého spánku.
🎎| Co je zvláštního na laohuangpian sheng puer čajích? Jak chutnají? A jaké jsou rozdíly mezi oblastmi Menghai a Mengla? Během akce porovnáme čtyři laohuangpian sheng puery a budeme diskutovat o rostoucí popularitě těchto čajů.
🙏| Vstupné je dobrovolné. Akce zahrnuje simultání překlad (EN/CZ) a degustaci čtyř laohuangpian sheng puer čajů. Počet míst je omezen. Prosíme, rezervujte si místo předem na info@bannahouse.cz či na našich stránkách https://www.bannahouse.cz/cajove-udalosti/. Děkujeme za pozornost a těšíme se až s Vámi budeme moc ochutnat Xishuangbannské čaje v naší Čajové komnatě!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čajové události |
---|---|
? Místo konání: | Čajová komnata (Chashi 茶室) |
Čas konání: | Čtvrtek 18:30 - 20:30 |
Počet míst: | 10 |
Vstupné: | Dobrovolné |